Gondorien

Svarta Tornets fall

Juni 1

Gruppen anländer till Elyséum och forslar snabbt in Oben med kuben. Sedan är det banne mig dags för gofika.

Juni 1

Mitt i natten är det fullt kaos i staden. Har någon månne öppnat pandoras box till helvetet? Vitt flödande ljus förstör Svarta Tornet från dess insida. Grim håller taktpinnen och inom kort är står gruppen i arkivet och en kamp mot Oben påbörjas. Den saten har fimpat en högvåffla i arkivet och släppt lös detta ljus som förtär allt i sin väg. Kan han ha gjort allt detta alldeles ensam? Det må vara en omöjlighet i Svarta Tornet. Han har fått hjälp från nått håll.

Juni 1

Kampen varar en stund men tillslut lyckas Pönza lägga locket på och Oben nedgörs av gruppen. De två nya, Jerras och Barrón gör ett bra jobb och utan dem lär det ha blitt brunt för följet.

Juni 1

Grim måste se över sitt hus och vallfärdar mot Ärkevåfflan. Ett glatt återseende? Ett möte vara en kort stund innan gruppen skickas ut i hetluften igen.

Juni 1

Skall detta bli vändningen? Så här långt har inget uträttats på rätt sätt om man skall lystra till Ärkeinkvisitorn. Ni ges en ny chans och den måste ni fanimäj ta. Tvillingstaden är ert mål. Där finns mängder med trådar att dra i.

Juni 1

Gruppen skickas iväg av Hammaren till utposten strax öster om Tvillingstaden. Snabbt som katten befinner sig Grim, Jerras, Falk och Bäärn inne i staden.

Juni 1

Ett kort besök hos Falks ljuvliga syrra och sedan vidare ner på värdshuset Kejserliga Spiran. En plats som Jerras besökt i sin ungdom med sina föräldrar. En plats där han tidigare hört och sätt själveste Ul-Gargay!

Juni 1

Natten mot den andra smyger sig gruppen ner i källaren för att leta en dold gång vidare in under Blodsforsen. Kanske en gammal smugglartunnel? Efter en kort tids sökande finner gruppen ingången. Bern går loss med hackan och strax därefter piper gruppen in i den underjordiska gången.

Juni 1

Jerras drömde aldrig om sitt möte med Ul-Gargay utan det var verklighet. Gruppen anländer till en staty. Identisk med den som de tidigare väckt upp ur sömn? Bern har ett starkt sug av att använda medaljongen och väcka upp den här varianten av Ul-Gargay också, men hindras av de mer eftertänksamma. Golvet är täckt av 8 stora symboler. Oculta så klart.

Juni 1

Förutom statyn finns en väg vidare som leder upp till en innegård. Från den platsen skymtas Kejserliga Spiran och brofästet tillbaka över till Gondorien. Hualigen. Mahartansk mark. Är det värt att stanna här? Nej. Gruppen beslutar sig för att slagga kvar vid Kejserliga Spirans matförråd. Lite sömn och mat skadar inte.

Juni 2

Det frossas i mat och korv hela dagen. Framåt småtimmarna hörs gutturala ljud från staty rummet och det får gruppen att vakna till. De smyger smidigt fram till klippavsatsen. Det är halt och Grim halkar till. Ur hans ryggsäck slinker Aldarians själsten och den ramlar rakt ner i salen som numera är fylld av kultister.

Juni 2

20 skumraskens kultister tillber demonen. De plockar fram en naken oskuld som är ämnad att offras till Ul-Gurgay, men detta skall väl ändå våra hjältar stoppa!

Juni 2

Jerras spänner bågen för att fimpa övervåfflan bland kultisterna, men strax innan pilen viner i väg hejdas han av Grim. Låt det bara ske.

Juni 2

En naken oskuld av kvinnligt kön. Säkerligen inte mer än 14 vårar offras framför ögonen på hjältarna. Synd och skam. Blod forsar ut och fyller upp diverse blodsrännor och symboler. Ur marken dyker det upp 7 andar/själar/ondskans mörker/nått skit. Ritualen tycks ha misslyckats för en mild besvikelse muttras fram av kultisterna.

Juni 2

Gruppen snappar upp viss information. Det skall anlända en vagn med nya kultister inom några dagar! En perfekt öppning att nästla sig in i detta pack av ondska. Är det här vändningen? Ännu en naken jungfru har fått offras för gruppens planer, men det kanske det är värt i framtiden?

Juni 2

Gruppen återvänder till matförrådet för att sova ut de sista timmarna innan gryningen.

Juni 3 En ny dag gryr!

Comments

wempa23

I'm sorry, but we no longer support this web browser. Please upgrade your browser or install Chrome or Firefox to enjoy the full functionality of this site.