Gondorien

Nyckelväktarens död

Juni 4

Första dagen som studerande mörkermän. Att tjänstgöra i Ul-Gurgay´s tjänst är inte det lättaste. Under dagarna är det fria aktiviteter och framåt skymningen är det samling för kvällsvard. Dagmästaren Vitor styr och ställer under dagarna och sedan lämnar han över ansvaret till Nattmästaren Serak.

Den första dagen på gatan som handelsstuderande utnyttjades för att leta rätt på Kerim Rey´an, Nyckelväktaren på den Mahartanska sidan. Gruppen utgick från Arch-Indar´s storkyrka där Kerim enligt rykten tillbringat mycket av sin lediga tid. Pönza tog tag i saken och förhörde en nunna i ett biktbås och fick nys om att Kerim inte besökt kyrkan sen den 5 april. Ujja, det är länge sen det.

Jakten fortsätter och när de fyra “handelsmännen” spärras in i Plågokammaren i utbildnings syfte fortsätter Falk och Bern sökandet efter Kerim. Någon gång strax innan midnatt får de en första skymt av Nyckelväktaren. Han hänger på Konstfack, en inrättning där prominenta “ritare” ställer ut sin konst. Falk förföljer Kerim för att ta reda på vart han bor och Bern sluter en kryptisk deal med en konsthandlare.

Juni 5

Efter en helvetes natt inspärrad i ett trångt rum med ett konstant skärande ljud är inte bästa uppladdningen för en jakt på Nyckelväktaren. Snabb frukost och ett litet snack med Dagmästaren leder till att Pönza ordnar sig ett första prov som ansvarig för en traditionell offring av lämplig oskuld framåt kvällen. Perfa! Nu skall det offras oskyldiga igen.

Framåt lunch stövlar hela gruppen förutom Bern in hos Nyckelväktaren. De utger sig för att vara konstspecialister utsända från Gondorien. Allt flyter på bra och Kerim visar sin något suspekta konst. Det han målat är abstrakt men det finns spår av ondska i konsten. Vissa målningar föreställer Hashshashins symbol, en dolk. Det finns allt för mycket spår av ondska i den här målarmästarn så efter ett förhör kan inte Grim hålla tillbaka sin vrede och skär halsen av honom. Är det ett bra drag? Jerras går i bräschen och säger vad han tycker. Det hela kan ju leda till ett krig! Att skydda Gondoriens kropp och själ innefattar inte att starta krig. Vad göra!?

Fjutt i brasan. Bränn ner huset och låt Nyckelväktaren brinna är den bästa lösningen. Gruppen flyr ut genom ett fönster och brakar rakt in i en scen som ingen vill komma ihåg.

Men först..

Kerim Rey´an såg syner och lydde order som tilldelades honom genom hans drömmar. Knivarnas Fader tycks vara den som ligger bakom Kerims ondska. Det är oförlåtligt att som Nyckelväktare öppna gånger till Gondorien och släppa in djävulen och hans moster. Kerim har släppt igenom Hashshashins och Oben. Det kanske är värt en avskuren hals ändå?

Hur som så stövlar gruppen in i en dekadent villa på söder. På golvet ligger Dvärgen Bern och fläker ut sig alldeles naken. Flottsafter från kyckling savar ur hans mun och hans korviga kropp är täckt med blankt svett. Ve åh fasa! Vad gör karln? I centrum av rummet står en kufisk man med ett stafflie. Vad han målar vill ni inte se, men ni har en känsla av att Bern gått och blivit bö…

En sån dag. En naken dvärg, ett mord och sedan åter till kassern för att offra jungfrur.

Pönza sätter dock stopp för riten och får som straff sova och umgås med ungmön för att lära känna henne. Det kommer generera mer känsla när väl offret skall utföras. Kvinnan i fråga är samma stackars kvinna som Pirat Pönza tidigare räddat undan en säker död. Vitas hade henne i ett järngrepp men den gången fixade Pönza biffen. Hur skall ha ta sig ur det hela nu? Med både sitt och kvinnans liv i behåll?

Juni 6

Nya utmaningar. Pönza startar upp dagen med att erkänna att han inte gärna offrar kvinnor. Han är mer sugen på män. Inte det bästa att säga till Dagmästaren Vitor som tillber Ul-Gurgay, en sån däringa demon som gillar att offra kvinnor!

Det blev skrikbåset för Pönzas del och där står gruppen och stampar nu.

Comments

Kerim var ett as och förtjänade kniven / MVH Grim

Nyckelväktarens död
wempa23

I'm sorry, but we no longer support this web browser. Please upgrade your browser or install Chrome or Firefox to enjoy the full functionality of this site.