Gondorien

Nästa stopp Skugge Stopet!

April 30

Åter på gården. Grim svärmar lite med flickan, Bern super sig redlös och Awrado ger sig in till giftmånglaren Gyzel för att införskaffa droger.

April 30

Awrado upptäcker till sin förvåning att Gyzel inte finns kvar i den lilla källaren. Han har tydligen flyttat till annan bostad. Gatunamnet känns bekant så Awrado ger sig av dit och upptäcker att Gyzel numera äger och driver Kriveks gamla dödsbo till bolag.

April 30

Awrados möte med Gyzel ger bra vibbar. Denne man av gatan har snabbt gjort sig ett namn tydligen. Kriveks död måste ha passat perfekt till Gyzels tänkta expansion och hans bolag köptes snabbt upp. Gyzel ser ju Awrado som en god vän tack vare de smugglar kanaler han gett honom in i Akademin. Således belönas Awrado med lite rabatt.

Maj 1

Awrado är tillbaka på gården och det är dags att dra vidare. Han nämner inte att Gyzel tagit över Kriveks ägor utan känner sig redo att dra vidare. Grim är inte sen på förslaget. Storbondens dotra har ännu inte fått någon blödning trots att det är en sådan tid. Kan det lilla halmjucket verkligen ha lett till en befruktelse? Ve och fasa!

Maj 1

Dags att dra norrut, men vänta. Awrado nämner vad som hänt i Garda och hela följet brister ut i sång. Vad är det du säger? Har din giftmäster gått och tagit över Kriveks? Så här snart. Är karln ens bekräftad död? Är det nått mer vi har missat i Garda månne?

Maj 1

Ännu en tripp in till Garda och det är precis så som Awrado säger. Denne Gyzel är på väg att bli en riktig storvåffla. Väl i Garda passar gruppen på att besöka världshuset där spelemannen påträffades. Grim tar tag i taktpinnen och förhör värdshusvärden.

Maj 1

Spelemannen hyrde tydligen ett rum för ett par tre dagar. Han betalade väl, men lämnade aldrig rummet så krögaren blev så illa tvungen att bryta upp dörren. I rummet var det tomt förutom sängen. Spelemannen hade även passat på att smäda rummet med en inskription på dörren. Nog för att han spelade in bra med slantar åt krögaren lär ju notan för renovering bli dyrare.

Maj 1

På dörren stod det skrivet: T´halray. Udda, vad betyder det? Tids nog förstod Grim innebörden av det genom att vända på steken. T´halray  Yarlah´t. Har vi verkligen varit så nära? Har vi smädat ondskan och kastat ett stop öl över honom? Usch.

Maj 1

Ännu en natt på gården eller bege sig av norröver i natten är frågan. Det blir en natt på ett värdshus för att gå igenom händelser och försöka luska fram vad som hänt. Har Yarlah´t lett oss till den röda damen? Ville han att hon skulle offras eller ville han ha henne i liv? Ville han ta kål på Ul-Gurgay eller befria honom? Är Gyzel ett monster skapat av Kriveks död eller en resurs för framtiden?

Maj 2

Resan norröver startar. Händelsefattigt de två första dagarna.

Maj 4

Ni kommer ikapp en mindre karavan. Tre vagnar lastade med något kluckande. Öl kanske? Vagnarna är märkt med Kriveks märke, dock något modifierat. Lite målarfärg kan göra underverk. Gyzels Logistik och Lagerhållning, G-LoL?

Maj 4

Grim tar första kontakten för att fiska information. Handelsföljet är bevakat av två privata vakter och mannen som sköter snacket är tydligen ny i trakten. Fazer har arbetet för Gyzel i ett flertal år fast på annan ort. Gruppen vill veta vart man skall gå i Skugge om man vill ha sig ett bra stop mjöd levererat av Gyzel. Det som sägs är att Skugge Stopet bör undvikas. Dålig mjöd tydligen.

Maj 4

Ett sista stopp i en mindre håla för mat och sömn. Framåt kvällen anländer Gyzels karavan också lägligt nog. En plan upprättas för att kontrollera innehållet i vagnarna, men det slutar i ett misslyckande. Troligen är det bara öl som är lastat, men det hade ju varit bra att verkligen veta? Med facit i hand innehöll troligen tunnorna an-oblern

Maj 5

Gruppen anländer till Skugge. En stad av trä och åter trä. Allt är banne mig tillverkat i trä utom den stora Kejserliga kyrkan. Ett stopp på Skugge Stopet är det första som verkligen måste göras. Det ryktas vara ett magnifikt ställe.

Maj 5

Oja. Skugge Stopet är ölens mecka. Det är muskigt och fyllt av skäggiga män. Gruppen beställer in en klase med bärs och slår sig ner bland de andra gästerna. Det är då minst 200 pers på plats. Bern skålar ikapp med Argos, en redig bit som tydligen betalt stenpriset trots att han inte är i närheten av att var en dvärg. Är han en brottsling månne?

Maj 5

Grim är den första som känner sig lite hämmad och dåsig. Det är nån skit med ölen? Awrado som är en nykterhetens man får lukta av och kolla om det är nått skumt med den. Enligt lukt och smak ligger det ett svagt skimmer av den-Oblern över det hela. Vafalls, gift i ölen! Grim har ju tidigare fått i sig kopiösa mängder motgift till just Oblern så i hans immunförsvar ligger det lite an-Obler och flyter runt. Det kanske är räddningen det? Bern känner sig också febrig och snart börjar ett flertal besökare på Skugge Stopet falla till marken och spy. Det kan omöjligt höra till vanligheten så här mitt på blanka dan.

Maj 5

För att inte skapa panik tar gruppen tag i saken. Skugge Stopet utryms och kvar blir gruppen med giftmäster Awrado i täten. Angus den andre som driver stället för tillfället blir bestört och tillåter gruppen undersöka ölen. 25 tunnor levererade från Krivek har spår av Oblern, ett flertal är oöppnade och 10-12 tunnor är redan förbrukade. En jakt efter botmedlet påbörjas. Bern ligger för döden och får han inte i sig an-Obler inom två dygn lär han sluta död så som Krivek.

Maj 6

Hela natten går åt för att försöka få rett på an-Oblern. Awrado lyckas skramla fram en dos till Bern, men det är ju trots allt ett 200-tal till som är förgiftade. Katastrof.

Maj 6

Grim spårar upp en ny anställd plockare vid namn Freddy. En fetlagd man med mustasch likt Krivek. Är det verkligen Krivek som ligger bakom det här? Apotekarne rådet i staden gör allt för att få fram ingredienser till an-Oblern, men de ovanliga örter som krävs är inget man gräver fram ur pruppen på stubinen.

Maj 6

Gyzels Apotekarne slår upp portarna framåt kvällningen. Samma män som gruppen passerade på väg till Skugge. Vadan detta? Awrado söker snabbt kontakt och tar reda på om de har några doser av an-Oblern liggande. Det är inget en vanlig örthandlare har, men en chansning är det ju värt. Rå och rön! Gyzels män har tydligen tunnvis med an-Obler och det är ju helt absurdum, men en gedigen apotekarne bör vara förberedd på det mesta. Awrado köper sig en dos. Alltid bra att ha, men priset var det värsta. Ingen pöbelman från Skugge lär ju ha råd att köpa tillbaka sitt liv!

Maj 7

Gyzels Apotekarne har börjat försäljningen av an-Oblern. Grovt sanktionerat av staten och tack vare det har alla Skugge bor råd att köpa sig fri från döden. De med mer slantar i fickan får så klart gå före i vårdkön så det hela måste överses av Kejserliga gardister. Ett perfekt läge gruppen att göra det som egentligen skall göras i Skugge.

Maj 7

Den plats där Phelan Armides greps, den siste medlemmen ur Den Tindrande Vishetens Kyrka är belägen under Kejserliga kyrkan. Två vakter står posterade där och mittemot finns Skugges centrala vaktenhet placerad. Olyckligt.

Maj 7

Aldarian och Awrado besöker kyrkan i hopp om att hitta en bakdörr. Aldarian passar här på att försöka sig på ett intrång i Phelans boning genom andevägen. Inte ett smart val. Platsen är bevakad av två vakter rent fysiskt, men på andeplanet är det andra bullar. Aldarian fångas i ett nät. Hans psykiska krafter avtar och dör han i anden dör han ju på riktigt också. Inte läge. Aldarian söker kraft i djupet och lyckas med hjälp av högre makter bryta sig fri. Han suger in så mycket själslig kraft att han högst troligt även rent fysisk blåser ur hela Phelans boning. Det var på håret att han överlevde denna handling!

Maj 7

Pönza och Grim ser ju sin chans att ta den fysiska vägen in med hjälp av list. Pönza använder sin charm och tillsammans lurar de två lurkarna iväg en av vakterna ner till vårdkön. Pönza är ju nämligen så sjuk att han varken kan gå eller stå. Det hela skapar en lucka åt Grim som tar tillfället i akt och blir arresterad som pöbelhetsare. Hans smädelser av Kejsaren leder in bakom galler, men först skall det kämpas.

Maj 7

Mycket händer här. Aldarian eldar på vakter, Pönza snor åt sig en illasittande pälsklädnad tillhörande en överviktig dam. Awrado håller sig undan. Grim grips. I slutändan har dock gruppen kontroll på läget och får två glas tillgodo nere i Phelans katakomber. Ingen rejäl blodutgjutelse var ett måste så alla är redo att glömma och förlåta händelserna i kring detta.

Maj 7

Phelans katakomber är utblåst till noll. Det finns inte ett skit där. Awrado plockar upp den gråtande skallen på vinst och förlust. Det blir jackpot! En lönndörr öppnar sig och Phelans hemliga skrivarkammare öppnar sig.

Maj 7

Det mest intressanta fyndet i kammaren är information om Ögonskördare. En varelse som till och med Yarlah´t tycks frukta. En vild jakt efter dessa Ögonskördare har pågått i århundraden och Phelan tycks ha funnit en plats där en riktigt gammal våffla bor.

Maj 7

Dagen är till ända och så här mycket nytt är svårt att ta in. Är det bara att bege sig vidare nu? Den där Freddy, som kanske till och med är Krivek? Ja enligt Gyzel så är ju Krivek i liv så högst troligt är det ju så. Hur som så har han dragit vidare mot Rindor så en jakt efter honom är ju högt prioriterad eller?…

Comments

wempa23

I'm sorry, but we no longer support this web browser. Please upgrade your browser or install Chrome or Firefox to enjoy the full functionality of this site.