Gondorien

Morcars tempelruin

April 25

Avfärd. Ni beger er till mötesplatsen där kvinnan väntar. Som försiktighetsåtgärd lämnas [[:falk] kvar som eftertrupp. Även Pönza lämnas så att någon med rätt utstrålning kan hänga på kaffehuset för att kontrollera att Krivek verkligen är död.

April 25

Färden mot tempelstaden Morcars påbörjas. Det förväntas ta två dygn och resan är behaglig.

April 26

Enligt snacket på Kaffehuset har Krivek giftmördas. Arme sate. Han som var så inflytelse rik och gillad av Kejsaren. Ja, så går det när man börjar bli för mäktig? Förutom denna nyhet så lyckas Falk få nys om att Angus, kallad Jätten har begett sig ut på jakt efter ett följe och en röd dam. Sablar! Nu måste vi snabbt förvarna våra kamrater. Full ritt framåt.

April 27

Följet anländer till Morcars tempelstad som inte är mer än en ruin. Porten in till själva skatten är förseglad med dvärgiska runor och endast en dvärg som betalat stenpriset är förmögen att öppna porten. Tur att Bern betalt sten priset och gjort rätt för sig.

April 27

Falk och Pönza hinner upp gruppen precis innan nedstigning i katakomberna. De har sett spår och är säker på att någon har förföljt dem. Inte ett problem nu, men kanske då det är dags att gå upp igen. Minst 3 hästar har följt gruppen från Garda

April 27

Väl nere i katakomberna slirar det lite för Pönza. Han vill ha ihjäl den röde prästinnan illa kvickt. Grim är väl inte helt emot det heller för den delen. Katakomberna genomsöks och slutligen anländer gruppen till en stor sal där en enorm demo staty på 30 fot reser sig mot taket. Demonen är en avbild av Ul-Gurgay. En vederstyggelse med anknytning till Yarlah´t. Den röda kvinnan tvingas ner på altaret framför demonen. Hon är bakbunden och livrädd. Mitt på demonens bröst finns det plats för en sten i samma storlek som den sten den röda kvinnan bär kring halsen. Ja precis som en nyckel. Gruppen är lite oense om det hela. Kvinnan vill öppna porten till skatten genom att placera stenen i demonens bröst, men det kan väl enbart leda till ondo skriker de flesta ut.

April 27

Bern är ju inte den som är den. Han snor åt sig stenen och kvick som en lämmel klättrar han upp på statyn. Han låser upp helvetet och demonen vaknar till liv. I samma stund som demonen vaknar somnar kvinnan in och faller medvetslös ner på altaret oturligt nog. Fanns det ett band mellan den röda kvinnan som bröts när demonstatyn vaknade till liv?

April 27

En vaken demon är inte att leka med. Gruppen ges minst tre chanser att rädda
kvinnan genom att följa sitt öde som en Kejserligt svuren innan demonen tar sitt första steg framåt. Ingen är villig att rädda packet. Hon klyvs på mitten och tarmar fläks ut över altaret. Otur.

April 27

En lång kamp mot demonen slutar med seger och det tack vare Grims goda instinkter. Demonen tölde ta mig fan allt. Svärd, pilar och magi, men så snart Den röda ädelstenen, ”nyckeln” krossades på Grims order föll vederstyggelsen ihop i en hög av sten och stoff. Trötta och utslitna vilar gruppen upp sig i katakomberna. Det söks också efter godsaker så klart, men det som hittas är 7 oroliga själar som svävar runt i andevärlden. De vill alla åt Aldarians själ så klart, men även den själ som fångades i den röda damens smycke i samband med Ul-Gargay´s död.

April 28

Den själ som är fångad i stenen som den röda kvinnan bar kring sin hals har tydligen anknytning till både Bern och kvinnan som “offrades”. Själens namn är Isilia

April 28

Uppstigning ur katakomberna. Allt går vägen och väl ute beger sig följet av mot hästarna. Pönza stannar kvar för att kolla så att ingen följer efter emedan resten beger sig ner i dalen. Ve och fasa! Tre män vara en är Jätten Angus sitter och vilar vid era hästar och i skogen lurar det fler banditer.

April 28

Ni tar initiativet och överfallet slutar till er fördel. Jätten Angus liv tas av daga av Bern. Sene Lenn klyvs på mitten av Bern efter striden, men Bern hade trots allt ett slag till godo. Bern hade så att säga; “ja har en upp på däj ja”…Tre av förövarna buntas ihop svårt skadade, men livet fick de då behålla. Minns ni inte helt fel så hette Jättens underhuggare; Lene Lenn, Stink och Tyr Trehand.

April 28

Krivek är död enligt rykten, den röde damen är död enligt eget vittnesmål, ni bär hennes sten med en fängslad själ vid namn Isilia. Den röde damen var tydligen en ättling till denne Isilia och det ända som skulle kunna få Isilia åter till liv var att hon fick träda in i den röde damens själ. Inte er emot att hon togs av daga. Vad göra? En resa till Garda är ju på sin plats för ett sista inköp av örter säger då Awrado. Sen måste ju även gården besökas. Den gård där ni alla bott hos en storbonde för att undvika att hänga inne i staden. Grim har ju en liten fling med en av storbondens något fagrare ungmöar.

Comments

wempa23

I'm sorry, but we no longer support this web browser. Please upgrade your browser or install Chrome or Firefox to enjoy the full functionality of this site.