Gondorien

Möte med Oben

Maj 8

Bern tycker inte att det är av högsta prioritet att jaga Krivek när han får höra att det finns Rödskägg i staden. Rödskäggen måste ju dräpas eller liknande så en mindre hetsjakt påbörjas.

Maj 8

Enligt information känner Argos till vart denne Rödskägg håller till. Argos har överlevt den-Oblern och känner sig redo att hjälpa till en aning. Han visar vägen till stadens kaffehus där den lilla rödskäggs-dvärgen brukar hålla till.

Maj 8

Ve och fasa! Dvärgen har inget skägg och är smal dessutom. Han finns mycket riktigt på kaffehuset. Han sitter i ett bås tillsammans med en rödkåpad gubbe iklädd grått skägg. Typiskt för en magiker.

Maj 8

Med list tar sig Grim in i deras mötesbås och suger åt sig viktig information. Han berättar om Bern så är av ätten Storbila, jag det är ju ljug och båg det här. Grim upprättar ett möte med Röddskäggs-dvärgen och den andra mannen vars namn är Oben.

Maj 8

Mötet äger rum några timmar senare. Berns ända uppgift är att inte slå ihjäl dvärgen. Övrigas uppgift är att se över alternativa lösningar och ta reda på vad Oben pysslar med.

Maj 8

Allt går bra i ett fåtal minuter. Kan vara sekunder också. Bern flånkar upp en morgonstjärna på bordet och ber den smala lilla dvärgen ta upp den. Ta den som en man så gör vi upp. “Jag vill ju inte slå ihjäl en obeväpnad inte”. Dvärgen hinner inte mer en greppa skaftet så har han ingen hand kvar. Blodet sprutar, skrik och stön.

Maj 8

Kaffehusets vakter stormar upp för trappen. Grim går dem till mötes, Argos ställer sig i dörren redo att klyva några huven, Oben trollar, Awrado får panik och fäller ner persiennerna. Kaos.

Maj 8

På nått vis snackar sig gruppen ur det hela och återgår till mötet som nu vänder till gruppens fördel. Oben är en bra karl som behöver dess hjälp. Han lovar dessutom Bern hämnd på ett tiotal Rödskägg så redan där är en uppgörelse knuten. Gruppen skall hämta en artefakt åt Oben, men först måste de ju ta sig ut ur båset. Argos är inte blyg av sig så han stoppar ner dvärgen i sin väska och går lugnt därifrån.

Maj 8

En jakt efter Argos påbörjas. Han har gått vilse i staden med en låda som är av stor vikt för att få tag på artefakten.

Maj 9

Avresan mot en skogsdunge påbörjas. Väl där blir det en batalj som mycket väl kunde ha undvikits, men Berns yxa behövde lite Rödskäggsblod. Pust och stånk. Att dräpa oskyldiga dvärgar och liknande etsar sig fast i ert minne. Har ni gjort något rätt så här långt? Synd och skam på de stackars små dvärgarna.

Maj 11

Oh, en grotto! Väl bevakad av Rasacker. Fyvale. Är det ens värt att offra liv och lem för att hämta en kub kallad Urbus Kub åt den där Oben?

Maj 11

På sena natten inleds attacken. Rassackerna är inga egentliga Rasacker utan utklädda fånar. Det blir en slakt. Givet lurade en äkta Raschaack i katakomBerna, men även han tas av daga.

Maj 11

En gyllene port prydd med en best i form av relief måste passeras. Grim löser biffen och porten öppnas.

Maj 11

I rummet finns fyra väktare och en kub som strålar ut ett skadlig ljust av godo? Ondo? Ingen aning säger vi här, men Bern stoppar då ner kuben i boxen. Väktarna vaknar och en strid bryter ut.

Maj 11

Striden är jämn och hård tills Grim skriker ut att det är deras masker som är nyckeln till deras liv! Fimpa masken och snubben där.

Maj 11

Kuben i tryckt förvar, väktarna döda och alla är trötta av dagens eskapader.

Maj 12

Återresa till mötesplatsen där Oben väntar.

Maj 14

Oben möts upp och resan mot Rindor påbörjas.

Comments

wempa23

I'm sorry, but we no longer support this web browser. Please upgrade your browser or install Chrome or Firefox to enjoy the full functionality of this site.