Gondorien

Ett besök i Garda

April 20

Färden norrut mot Garda har gått bra. Ingen är er på spåren och det är inte mer en en dags marsch kvar till staden.

April 21

Gryningen kommer med otyg. Två sökare skymtas i krokarna vid ert läger, men de passerar utan att hitta på er. Ni reser genast av mot Garda som enligt planen skall vara en orörd och fri zon för följet.

April 21

Garda är en vacker och stor stad. Handelshusens stad är den kallad bland pöbel och högdjur. Varför just Garda? Planen är att endast stanna över natten för att sedan fortsätta mot Skugge. En mindre stad längre upp i norr. Den där satans grinande skallen vill hem till sina bröder och Skugge kanske är hans hem? Skugge var ju också den stad där den siste ur sekten Tidrande Vishetens Kyrka greps så det är ett väldigt bra spår att jobba vidare ifrån.

April 21

Alldeles vid porten träffar gruppen på en speleman vid namn T´halray. Han sjunger oanständiga visor, och visor om livet. Han sjunger om ett krälande kaos och en skalle som gråter? Vadan detta. Mycket underligt. Denna man måste undersökas åh det grövsta.

April 21

Gruppen slår följe till det värdshus där Thalray underhåller. De lyssnar till hans visor och i en lämplig paus utfrågas mannen. Enligt honom själv ser han syner och sjunger om detta. Han sjunger ut sanningen säger han. Under kvällen har han sjungit om en rådhårig kvinna fager som en dag, ett krälande kaos, en gråtande skalle, och någon som skall dö med giftet i bägarn. Något stämmer inte här. Han vet för mycket! Han må dö?

April 23

En god natts sömn på ett flått värdshus. Staden tycks vara inbjudande på något vis? Det finns saker som drar och lockar i ett flertal av er. Aldarian säger sig ha viktiga ärenden i staden. Han har behov av att besöka en handelsman vid namn Krivek.

April 23

Sagt och gjort hjälps gruppen åt för att finna Krivek, och det tar inte alls särledes lång tid. Aldarian tar sig in och stämmer träff med Krivek. Han utger sig för att vara vinhandlare som är i stort behov av viner. Efter mötet lyser hämndens glöd i Aldarians ögon.

April 23

Krivek måste dö! Hur göra? Awrado drar i lite trådar för att få fram ett gift som inte kan spåras till gruppen på något vis. Lyckligtvis finns en giftmånglare i staden vars namn är Gyzel. En rekordeligt skumraskens personlighet som har precis vad Awrado söker. Han har Oblern. Mycket riktigt, den-Oblern som endast kan motvärkas med dess motgift an-oblern.

April 23

Aldarian besöker återigen Krivek för att avsäga sig hela beställningen. Det hela upprör Krivek och troligen håller han ett vakande öga över den frambluffade vinhandlarmannen som satt honom i jobb utan att betala.

April 23

Awrado kokar ihop dekoten och överlämnar den till Grim som häller i den i en fem liters kagge mjöd. Tillsammans med dvärgen Bern besöker de Krivek och påstår sig komma från Skugge Stopet, ett värdshus i Skugge. De har fått dålig öl och är här för att klaga och få en själig ersättning för att inte göra en kommers av det hela. Ölen innehåller Oblern, giftet som man måste ta ett motgift emot inom två timmar för att inte falla ihop död inom två dygn. Utspädd i ölen kanske det kan diffa på någon dag eller så, men det två dygn är ju nog för er att ta er undan från eventuell misstanke.

April 23

Sagt och gjort tar Grim sig en klunk av det sura mjödet. Krivek tvingas således att även han provsmaka. För att inte skapa smolk i bägarn tilldelas Grim 25 guldslantar för besväret och krav på att locket skall läggas på. Seger!

April 23

Väl tillbaka på värdshuset stöter Awrado ihop med en vacker kvinna i rött hår. Vadan detta säger övriga? Den där spelemannen sjöng nog sånger om en sådan kvinna igår kväll? Det här läre vi kanske kolla upp under småtimmarna när spelemannen återigen tar till ton. Grim tilldelas motgiftet också för att slippa avlida i sömnen. En rejäl dos som lär ligga latent i hans kropp en tid framåt.

April 23

Spelemannen spelar en sång om den vackra kvinnan. Hon sägs ha en ädelsten av röd kulör och hon sägs vara i fara och det sägs att hon vet vägen till ofantliga rikedomar. Jaja nog om fagra kvinnor.

April 24

Kaffehuset besöks av Awrado och Aldarian. Mest för att insupa information, men kaffe skadar ju inte heller. På kaffe husets övre plan finns fashionabla bås där prominenta gäster sitter och gör upp affärer. Awrado får en skymt av den fagra kvinnan i ett bås. Hon sitter med en storväxt man och det ser ut som om dom kommer överens om något. När väl mannen går samlar Awrado mod och går upp till kvinnan. Han är blott 17 år och har aldrig vågat närma sig en sådan vacker skapelse.

April 24

På nått vis samlas ni alla hos den rödhåriga kvinnan. Hon talar om rikedomar utan dess like och hon behöver hjälp att återföra sina släktklenoder från en utdöd sekts gamla katakomber. Ni tvekar till en början, men när det vankas artefakter tänker ni efter en extra gång. Lägg där till att kvinnan är fager som en dag så det är svårt att motstå. Den hon talade med innan. En bjässe till karl vid namn Angus, kallad Jätten var tänkt att hyras in, men han var allt för dyr och inte tillräckligt pålitlig. Dvärgen Bern är någon kvinnan lismar in sig lite extra hos.

Comments

wempa23

I'm sorry, but we no longer support this web browser. Please upgrade your browser or install Chrome or Firefox to enjoy the full functionality of this site.