Gondorien

Infiltration

#spelmöte10

Juni 3

En ny dag gryr och ni letar er upp ur Kejsarens Spiras källarvåning. På ert rum väntar Argos och Barrón. Pönza har begett sig ner till hamnen för att söka rätt på information som kanske kan leda honom till sin far?

Ni fattar ett snabbt beslut om att skicka iväg Falk att bistå Pirat-Pönza i sökandet och resten av gruppen sätter genast igång med planeringen.

Jerras och Barrón har ju med sig sina vapenrockar som de använder på Akademin och det passar era syften perfekt. Jerras tar kommande och travar fram till vaktposteringen ute på bron som leder till Maharta. Med lite bluff, ljug och hot får ni reda på att inväntar ett besök av fyra handelsmän från Bardhamn. Genom snacket får ni till och med reda på att de skall besöka Huset Laran, hur de färdas och vad de har för namn.

Ujja. Snabba beslut. Det är dags att ge sig av ut i vildmarken för att lägga sig i bakhåll på dessa förlurkade handelsmän. Innan avfärd passar ni på att hota krögare med indraget serveringstillstånd och hans vakt Bernst hotar ni med sparken. Efter en hetsig diskussion blir ni alla vänner och ingen tar livet av sig eller någon annan. Bern får en nattmacka mitt på ljusa dagen och Argos snackar till sig en medelstor rund sköld. Bra att ha i kampen mot handelspacket?

Ett välplanerat bakhåll slutar i en stor seger för gruppen. De utsända “handelsmännen” förnekade sitt samröre med Ul-Gurgay, men efter deras död visade det sig att det var ett ljug.

Både de fyra handelsmännen och de två kuskarna var brännmärkta med Ul-Gurgay´s symbol och gruppens ledare Killian bar med sig ett pergament stämplat med samma tecken. Förutom pergamentet fanns även ett dokument stämplat med Sfinxen, Stefner Azis märke.

Plundringen avklarad beger sig gruppen tillbaka till Kejserliga Spiran. Efter diverse planläggning skickas Argos över bron och in i Maharta. Hans 46 år gamla folkbokföringsbevis räcker för att få in honom i staden, men visst drar det lite blickar mot honom.

Väl i Maharta söker Argos upp De Grå och sluter en rätt skör men skön deal. De Grå´s sittande ledare hjälper gruppen att fnula till de uppbrutna sigillen och belönas med diverse pryttlar. Mest sånt som gruppen ännu inte äger, men i ett senare skede lär det gynna De Grå tack vare Argos deal.

Klappat och klart. Ful-sigillen är fixad, fejk tatueringarna ordnad av Awrado och rummet på värdshuset betalt. Tjipp Tjopp och färden över Blodsforsen påbörjas.

Vakterna känner dock oturligt nog igen Barrón, men med en liten blink med ögat är gruppen inne i Maharta. Färden till Huset Laran går bra och väl där synas gruppen i sömmarna. Fejk tatueringarna fungerar dock och gruppen kan nu räkna sig som fullvärdiga medlemmar av denna sekt!

Kommer Bern kunna hålla yxan i schack….?
Det återstår att se på torsdag..

Comments

wempa23

I'm sorry, but we no longer support this web browser. Please upgrade your browser or install Chrome or Firefox to enjoy the full functionality of this site.