Gondorien

Brödraskapet splittras

Juni 7

Pönza förpassas in i klagocellen lagom till frukost. Övriga “bröder” beger sig ut på stan för att möta upp Argos & Bern. Dagen flyter på bra men i luften kan man ana ett mindre slitage inom den Kejserligt utvalda gruppen.

De som betalt stenpriset tar sig över till den Gondoriska sidan för att bosätta sig på Kejserliga Spiran. De säljer av vagn och hästar för sin överlevnads skull. Det är inte gratis att bo på värdshus direkt och öl i kopiösa mängder får pängapungen att grina illa.

Innan blodsoffring vid midnatt måste det ju så klart preppas med vapen och doningar nere i grottan. En lätt uppgift ända fram tills det att några vakter påträffas. Snitt och mord! Nedbärning i källaren och saken är biff. Någon måste ju sakna dem, men inte nu kanske? I mornst möjligen?

Vid midnatt är det sedan dags för ett första offer bland de tillbedjande ur Morcars brödraskap. Pönza är inte alls manad att offra den lilla skönheten som han tidigare räddat ur Vitas klor. De fyra “bröderna” beordras att hämta flickebarnet och före henne till offer kammaren. Med sig får de Salmirion, en lågt stående broder men ändock en broder.

Allt flyter på bra tills det brister för Pönza. Han knivmördar Salmirion och sliter tag i kvinnan för att fly fältet. Jerras gör sitt yttersta för att stoppa sin polare, men misslyckas fatalt. Barrón tar vid, men det hjälper inte det heller så Grim får gripa in. En mindspike där och en mindspike där. Klart åh betalt!

Efter mycket om och men går Pönza med på att föra ner kvinnan. Vid en given signal skall han dock inte skära halsen av henne utan gruppen skall istället ta tillfället i akt och nedgöra Ul-Gurgays tillbedjande. De har Argos och Bern på lut så det innebär ett totalt underläge på 23/6, inte så taskiga odds?

Mässandet börjar. Dar´han Laran räcker offerdolken till Pönza och det faller på hans lott att fimpa flicksnärtan. Från ingenstans klär Pönza av sig naken och förbereder sig för det dödande snittet. Ingen signal kommer? Troligen tas Grim på sängen med denna nakenchock! Inget går som planerat eller är det planlagt av Pönza att verkligen avliva det stackars flicktyget?

Tjoff. Blodet sprutar, Pönza tilldelas posten som Dagmästare och allt är frid och fröjd. De sju dyker upp från intet och berättar att Elina är den utvalda. Hon måste offras för att väcka Ul-Gurgay. Toppen! Ännu en oskyldig flicka måste offras av våra hjältar.

Som alla vet för allt det onda nått gått med sig. Vitor lämnas kvar för att städa upp i grottan. Perfa läge att fimpa en anhängare anser Argos och Bern. En pil i armen senare flyr Vitor upp mot sina bröder. Dock så stöter han först på sina “bröder” och det slutar så klart med ännu mer blodsspillan. Det är lite kaos och även Bern dyker upp en snabbis innan han flyr tillbaka ner under mark.

Argos gör sitt för att hjälpa gruppen. Han använder sig av en lemmelgång för att snabbt ta sig till Mahartas sida och fjuttar på Handelshuset Laran. Perfekt för att splittra brödraskapet och ge polarna lite andrum. Eller?

Efter detta flyr folk åt olika håll. Vissa letar sig till Skugglöparna på egen hand och andra leds mot en säker mötesplats. Argos är med på ett hörn och förvärrar situationen ytterligare. Han passar på att nacka en broder åt “bröderna” och lämnar fältet.

Pust och stånk. På nått vis får “bröderna” träffa upp mäster Dar´han och tilldelas uppgiften att hämta in Nyckelväktaren.

Framåt gryningen den 8 Juni har den utvalda gruppen samlats på Kejserliga Spiran för att ha krismöte.

Juni 8

Är krisen ett faktum? Hade inte Falk funnits där hade nog blod flytet på golvet. Den anstormade shismen är ett faktum.

De Kejserligt trogna: Grim, Jerras, Falk och Barrón står enade. På sin sida har de även Pönza. Han har ett samvete kvar trots att han dräpt en oskyldig flicksnärta. Han vill fortfarande rädda Gondorien från undergång trots att han saknar anknytning till Kejsaren på det vis övriga gör. Eller? Kan Pönza´s far på nått vis fortfarande jobba för Kejsaren så är det ju ännu en anledning till att kämpa för Kejsaren.

Rebellerna: Argos och Bern. Det finns inte så mycket att orda om. De har båda betalat stenpriset, men samtidigt har de Kejsaren att tacka för att de lever och mår bra. Berns skuld till Kejsaren är enorm. Kejsaren har inte bara räddat hans folk från en säker undergång utan han har även gett dem ett liv som ett fritt folk. Argos må vara Mahartansk, men i Skugge har han haft ett drägligt liv och det utan att någon Kejsare har lagt sig i. Nu är han återigen i Maharta och det tog inte många glas innan det började snackas om ett möte med kungasönen. Ett möte med krav och förpliktelser. Argos skuld till De Grå är ju inte den heller betald, och de övriga i gruppen, de Kejserligt trogna har alla kämpat för en bra sak och försökt hjälpa Argos att betala sin skuld till De Grå.

De som sitter och mediterar i ensamheten: Awrado

Vad kommer denna kris leda till? Mycket står på spel..

Comments

wempa23

I'm sorry, but we no longer support this web browser. Please upgrade your browser or install Chrome or Firefox to enjoy the full functionality of this site.