Gondorien

Brödraskapets fall
Juni 9

Bern och Argos knyter en skör deal med Darado Logan, Kungasönen och Tvillingstadens väktare. De erkänner en mängd brott, men lägger över skulden på “ledaren” och hjärnan, kallade Adeptern och hans vapendragare Jerras.

Kejserliga Spiran planlägger den övriga gruppen som består av ett maxat antal personer. Vi snackar om nära på ett tjog inblandade i denna aktion mot Ul-Gurgay.

Grim, Jerras, Barrón, Falk, Awrado och Pönza kommer alla delta på något vis. Falks syster, Elina är den som skall “offras” men så länge den nakne marodören Pönza håller i dolken lär det inte ske.

Väntan. Ja en lång väntan på fullmånen.

Juni 30

Fullmåne! Inte än men snart. Först beger sig gruppen iväg på ett mission förärat Jerras. Nu pratar vi blodshämnd och huvuden skall rulla.

Danton III, kallad Danton Maranth Baguett är en viktig kugge i Skugglöparnas led. Med hjälp av ett speciellt mynt kommer gruppen i direkt kontakt med bastarden. Lite snack och sedan verkstad. Jerras skär huvudet av karln och släpper hans minderåriga tjänare Smegilion fri. Jerras visar sitt goda hjärta och skickar den ensamma lilla pojken till sin mor och De Bortglömdas Enklav, mer känd som Asmors Utvalda. Smegilion kanske kan formas och utbildas till en blivande herre över de utvalda? Han har fått en ny start i livet och det kan han tacka den godhjärtade Jerras för.

Nära nu!

Månen är nästan i rätt position. Hela Morcars brödraskap står uppradade runt statyn föreställande Ul-Gurgay. Pönza klär av sig för att utföra dådet. Elina Falk är redo att offras för denne demongud från helvetet.

Ljus och stånk! Ett armada av riddare ur Arch-Indars order trampar in i salen. En batalj utbryter och gruppen gör precis som planerat. De använder sig av Dar´han Laran´s flyktgång. En portalöppning som upp av mästaren, och som betalning får han en kniv i ryggen av Pönza. Lite oväntat, men han var ju ett svin trots allt.

Gruppen flyr in i portalen och syster Falk följer med. En färd genom mörker påbörjas. En färd genom tid och rum. Något sker i denna värld av ondska, men ur ondskan kliver gruppen in i en sal av ljus.

Vadan detta? Stefner Azis väntar på gruppen. Där ser man. En färd genom tid och rum slutar alltså i Bardhamn. Lite snickesnack och sedan pang på bara.

Bern tjongar väl på först tänk ja? Eller är det Argos månne? Fel igen. Pönza är den som inte kan hålla bössan i styr. En pil i armen istället för struphuvudet väcker Azis ilska och en episk batalj börjar.

Jerras misster ett öra och nära på sitt liv. Grim rycker tag i könet. Ja det låter värre än vad det är, men det räddar dock livet på Jerras så det var episkt.

Stefner Azis erkänner i döden att han är den samme som Siza Renfets som är den samma som Yarlah´t så klart.

Den jäkeln har ännu en gång försökt bli av med sin brorsa Ul-Gurgay, men den här gången spelade ni på rätt stråkar och förhindrade ett återuppväckande.

Vart leder detta? Finns det minions i Azis hallar som måste bekämpas? Kommer det bli ett evigt stridande för att ta sig ut ur detta komplex av ondska?

Den som lever får se…

View
Brödraskapet splittras
Juni 7

Pönza förpassas in i klagocellen lagom till frukost. Övriga “bröder” beger sig ut på stan för att möta upp Argos & Bern. Dagen flyter på bra men i luften kan man ana ett mindre slitage inom den Kejserligt utvalda gruppen.

De som betalt stenpriset tar sig över till den Gondoriska sidan för att bosätta sig på Kejserliga Spiran. De säljer av vagn och hästar för sin överlevnads skull. Det är inte gratis att bo på värdshus direkt och öl i kopiösa mängder får pängapungen att grina illa.

Innan blodsoffring vid midnatt måste det ju så klart preppas med vapen och doningar nere i grottan. En lätt uppgift ända fram tills det att några vakter påträffas. Snitt och mord! Nedbärning i källaren och saken är biff. Någon måste ju sakna dem, men inte nu kanske? I mornst möjligen?

Vid midnatt är det sedan dags för ett första offer bland de tillbedjande ur Morcars brödraskap. Pönza är inte alls manad att offra den lilla skönheten som han tidigare räddat ur Vitas klor. De fyra “bröderna” beordras att hämta flickebarnet och före henne till offer kammaren. Med sig får de Salmirion, en lågt stående broder men ändock en broder.

Allt flyter på bra tills det brister för Pönza. Han knivmördar Salmirion och sliter tag i kvinnan för att fly fältet. Jerras gör sitt yttersta för att stoppa sin polare, men misslyckas fatalt. Barrón tar vid, men det hjälper inte det heller så Grim får gripa in. En mindspike där och en mindspike där. Klart åh betalt!

Efter mycket om och men går Pönza med på att föra ner kvinnan. Vid en given signal skall han dock inte skära halsen av henne utan gruppen skall istället ta tillfället i akt och nedgöra Ul-Gurgays tillbedjande. De har Argos och Bern på lut så det innebär ett totalt underläge på 23/6, inte så taskiga odds?

Mässandet börjar. Dar´han Laran räcker offerdolken till Pönza och det faller på hans lott att fimpa flicksnärtan. Från ingenstans klär Pönza av sig naken och förbereder sig för det dödande snittet. Ingen signal kommer? Troligen tas Grim på sängen med denna nakenchock! Inget går som planerat eller är det planlagt av Pönza att verkligen avliva det stackars flicktyget?

Tjoff. Blodet sprutar, Pönza tilldelas posten som Dagmästare och allt är frid och fröjd. De sju dyker upp från intet och berättar att Elina är den utvalda. Hon måste offras för att väcka Ul-Gurgay. Toppen! Ännu en oskyldig flicka måste offras av våra hjältar.

Som alla vet för allt det onda nått gått med sig. Vitor lämnas kvar för att städa upp i grottan. Perfa läge att fimpa en anhängare anser Argos och Bern. En pil i armen senare flyr Vitor upp mot sina bröder. Dock så stöter han först på sina “bröder” och det slutar så klart med ännu mer blodsspillan. Det är lite kaos och även Bern dyker upp en snabbis innan han flyr tillbaka ner under mark.

Argos gör sitt för att hjälpa gruppen. Han använder sig av en lemmelgång för att snabbt ta sig till Mahartas sida och fjuttar på Handelshuset Laran. Perfekt för att splittra brödraskapet och ge polarna lite andrum. Eller?

Efter detta flyr folk åt olika håll. Vissa letar sig till Skugglöparna på egen hand och andra leds mot en säker mötesplats. Argos är med på ett hörn och förvärrar situationen ytterligare. Han passar på att nacka en broder åt “bröderna” och lämnar fältet.

Pust och stånk. På nått vis får “bröderna” träffa upp mäster Dar´han och tilldelas uppgiften att hämta in Nyckelväktaren.

Framåt gryningen den 8 Juni har den utvalda gruppen samlats på Kejserliga Spiran för att ha krismöte.

Juni 8

Är krisen ett faktum? Hade inte Falk funnits där hade nog blod flytet på golvet. Den anstormade shismen är ett faktum.

De Kejserligt trogna: Grim, Jerras, Falk och Barrón står enade. På sin sida har de även Pönza. Han har ett samvete kvar trots att han dräpt en oskyldig flicksnärta. Han vill fortfarande rädda Gondorien från undergång trots att han saknar anknytning till Kejsaren på det vis övriga gör. Eller? Kan Pönza´s far på nått vis fortfarande jobba för Kejsaren så är det ju ännu en anledning till att kämpa för Kejsaren.

Rebellerna: Argos och Bern. Det finns inte så mycket att orda om. De har båda betalat stenpriset, men samtidigt har de Kejsaren att tacka för att de lever och mår bra. Berns skuld till Kejsaren är enorm. Kejsaren har inte bara räddat hans folk från en säker undergång utan han har även gett dem ett liv som ett fritt folk. Argos må vara Mahartansk, men i Skugge har han haft ett drägligt liv och det utan att någon Kejsare har lagt sig i. Nu är han återigen i Maharta och det tog inte många glas innan det började snackas om ett möte med kungasönen. Ett möte med krav och förpliktelser. Argos skuld till De Grå är ju inte den heller betald, och de övriga i gruppen, de Kejserligt trogna har alla kämpat för en bra sak och försökt hjälpa Argos att betala sin skuld till De Grå.

De som sitter och mediterar i ensamheten: Awrado

Vad kommer denna kris leda till? Mycket står på spel..

View
Nyckelväktarens död
Juni 4

Första dagen som studerande mörkermän. Att tjänstgöra i Ul-Gurgay´s tjänst är inte det lättaste. Under dagarna är det fria aktiviteter och framåt skymningen är det samling för kvällsvard. Dagmästaren Vitor styr och ställer under dagarna och sedan lämnar han över ansvaret till Nattmästaren Serak.

Den första dagen på gatan som handelsstuderande utnyttjades för att leta rätt på Kerim Rey´an, Nyckelväktaren på den Mahartanska sidan. Gruppen utgick från Arch-Indar´s storkyrka där Kerim enligt rykten tillbringat mycket av sin lediga tid. Pönza tog tag i saken och förhörde en nunna i ett biktbås och fick nys om att Kerim inte besökt kyrkan sen den 5 april. Ujja, det är länge sen det.

Jakten fortsätter och när de fyra “handelsmännen” spärras in i Plågokammaren i utbildnings syfte fortsätter Falk och Bern sökandet efter Kerim. Någon gång strax innan midnatt får de en första skymt av Nyckelväktaren. Han hänger på Konstfack, en inrättning där prominenta “ritare” ställer ut sin konst. Falk förföljer Kerim för att ta reda på vart han bor och Bern sluter en kryptisk deal med en konsthandlare.

Juni 5

Efter en helvetes natt inspärrad i ett trångt rum med ett konstant skärande ljud är inte bästa uppladdningen för en jakt på Nyckelväktaren. Snabb frukost och ett litet snack med Dagmästaren leder till att Pönza ordnar sig ett första prov som ansvarig för en traditionell offring av lämplig oskuld framåt kvällen. Perfa! Nu skall det offras oskyldiga igen.

Framåt lunch stövlar hela gruppen förutom Bern in hos Nyckelväktaren. De utger sig för att vara konstspecialister utsända från Gondorien. Allt flyter på bra och Kerim visar sin något suspekta konst. Det han målat är abstrakt men det finns spår av ondska i konsten. Vissa målningar föreställer Hashshashins symbol, en dolk. Det finns allt för mycket spår av ondska i den här målarmästarn så efter ett förhör kan inte Grim hålla tillbaka sin vrede och skär halsen av honom. Är det ett bra drag? Jerras går i bräschen och säger vad han tycker. Det hela kan ju leda till ett krig! Att skydda Gondoriens kropp och själ innefattar inte att starta krig. Vad göra!?

Fjutt i brasan. Bränn ner huset och låt Nyckelväktaren brinna är den bästa lösningen. Gruppen flyr ut genom ett fönster och brakar rakt in i en scen som ingen vill komma ihåg.

Men först..

Kerim Rey´an såg syner och lydde order som tilldelades honom genom hans drömmar. Knivarnas Fader tycks vara den som ligger bakom Kerims ondska. Det är oförlåtligt att som Nyckelväktare öppna gånger till Gondorien och släppa in djävulen och hans moster. Kerim har släppt igenom Hashshashins och Oben. Det kanske är värt en avskuren hals ändå?

Hur som så stövlar gruppen in i en dekadent villa på söder. På golvet ligger Dvärgen Bern och fläker ut sig alldeles naken. Flottsafter från kyckling savar ur hans mun och hans korviga kropp är täckt med blankt svett. Ve åh fasa! Vad gör karln? I centrum av rummet står en kufisk man med ett stafflie. Vad han målar vill ni inte se, men ni har en känsla av att Bern gått och blivit bö…

En sån dag. En naken dvärg, ett mord och sedan åter till kassern för att offra jungfrur.

Pönza sätter dock stopp för riten och får som straff sova och umgås med ungmön för att lära känna henne. Det kommer generera mer känsla när väl offret skall utföras. Kvinnan i fråga är samma stackars kvinna som Pirat Pönza tidigare räddat undan en säker död. Vitas hade henne i ett järngrepp men den gången fixade Pönza biffen. Hur skall ha ta sig ur det hela nu? Med både sitt och kvinnans liv i behåll?

Juni 6

Nya utmaningar. Pönza startar upp dagen med att erkänna att han inte gärna offrar kvinnor. Han är mer sugen på män. Inte det bästa att säga till Dagmästaren Vitor som tillber Ul-Gurgay, en sån däringa demon som gillar att offra kvinnor!

Det blev skrikbåset för Pönzas del och där står gruppen och stampar nu.

View
Infiltration
#spelmöte10
Juni 3

En ny dag gryr och ni letar er upp ur Kejsarens Spiras källarvåning. På ert rum väntar Argos och Barrón. Pönza har begett sig ner till hamnen för att söka rätt på information som kanske kan leda honom till sin far?

Ni fattar ett snabbt beslut om att skicka iväg Falk att bistå Pirat-Pönza i sökandet och resten av gruppen sätter genast igång med planeringen.

Jerras och Barrón har ju med sig sina vapenrockar som de använder på Akademin och det passar era syften perfekt. Jerras tar kommande och travar fram till vaktposteringen ute på bron som leder till Maharta. Med lite bluff, ljug och hot får ni reda på att inväntar ett besök av fyra handelsmän från Bardhamn. Genom snacket får ni till och med reda på att de skall besöka Huset Laran, hur de färdas och vad de har för namn.

Ujja. Snabba beslut. Det är dags att ge sig av ut i vildmarken för att lägga sig i bakhåll på dessa förlurkade handelsmän. Innan avfärd passar ni på att hota krögare med indraget serveringstillstånd och hans vakt Bernst hotar ni med sparken. Efter en hetsig diskussion blir ni alla vänner och ingen tar livet av sig eller någon annan. Bern får en nattmacka mitt på ljusa dagen och Argos snackar till sig en medelstor rund sköld. Bra att ha i kampen mot handelspacket?

Ett välplanerat bakhåll slutar i en stor seger för gruppen. De utsända “handelsmännen” förnekade sitt samröre med Ul-Gurgay, men efter deras död visade det sig att det var ett ljug.

Både de fyra handelsmännen och de två kuskarna var brännmärkta med Ul-Gurgay´s symbol och gruppens ledare Killian bar med sig ett pergament stämplat med samma tecken. Förutom pergamentet fanns även ett dokument stämplat med Sfinxen, Stefner Azis märke.

Plundringen avklarad beger sig gruppen tillbaka till Kejserliga Spiran. Efter diverse planläggning skickas Argos över bron och in i Maharta. Hans 46 år gamla folkbokföringsbevis räcker för att få in honom i staden, men visst drar det lite blickar mot honom.

Väl i Maharta söker Argos upp De Grå och sluter en rätt skör men skön deal. De Grå´s sittande ledare hjälper gruppen att fnula till de uppbrutna sigillen och belönas med diverse pryttlar. Mest sånt som gruppen ännu inte äger, men i ett senare skede lär det gynna De Grå tack vare Argos deal.

Klappat och klart. Ful-sigillen är fixad, fejk tatueringarna ordnad av Awrado och rummet på värdshuset betalt. Tjipp Tjopp och färden över Blodsforsen påbörjas.

Vakterna känner dock oturligt nog igen Barrón, men med en liten blink med ögat är gruppen inne i Maharta. Färden till Huset Laran går bra och väl där synas gruppen i sömmarna. Fejk tatueringarna fungerar dock och gruppen kan nu räkna sig som fullvärdiga medlemmar av denna sekt!

Kommer Bern kunna hålla yxan i schack….?
Det återstår att se på torsdag..

View
Svarta Tornets fall

Juni 1

Gruppen anländer till Elyséum och forslar snabbt in Oben med kuben. Sedan är det banne mig dags för gofika.

Juni 1

Mitt i natten är det fullt kaos i staden. Har någon månne öppnat pandoras box till helvetet? Vitt flödande ljus förstör Svarta Tornet från dess insida. Grim håller taktpinnen och inom kort är står gruppen i arkivet och en kamp mot Oben påbörjas. Den saten har fimpat en högvåffla i arkivet och släppt lös detta ljus som förtär allt i sin väg. Kan han ha gjort allt detta alldeles ensam? Det må vara en omöjlighet i Svarta Tornet. Han har fått hjälp från nått håll.

Juni 1

Kampen varar en stund men tillslut lyckas Pönza lägga locket på och Oben nedgörs av gruppen. De två nya, Jerras och Barrón gör ett bra jobb och utan dem lär det ha blitt brunt för följet.

Juni 1

Grim måste se över sitt hus och vallfärdar mot Ärkevåfflan. Ett glatt återseende? Ett möte vara en kort stund innan gruppen skickas ut i hetluften igen.

Juni 1

Skall detta bli vändningen? Så här långt har inget uträttats på rätt sätt om man skall lystra till Ärkeinkvisitorn. Ni ges en ny chans och den måste ni fanimäj ta. Tvillingstaden är ert mål. Där finns mängder med trådar att dra i.

Juni 1

Gruppen skickas iväg av Hammaren till utposten strax öster om Tvillingstaden. Snabbt som katten befinner sig Grim, Jerras, Falk och Bäärn inne i staden.

Juni 1

Ett kort besök hos Falks ljuvliga syrra och sedan vidare ner på värdshuset Kejserliga Spiran. En plats som Jerras besökt i sin ungdom med sina föräldrar. En plats där han tidigare hört och sätt själveste Ul-Gargay!

Juni 1

Natten mot den andra smyger sig gruppen ner i källaren för att leta en dold gång vidare in under Blodsforsen. Kanske en gammal smugglartunnel? Efter en kort tids sökande finner gruppen ingången. Bern går loss med hackan och strax därefter piper gruppen in i den underjordiska gången.

Juni 1

Jerras drömde aldrig om sitt möte med Ul-Gargay utan det var verklighet. Gruppen anländer till en staty. Identisk med den som de tidigare väckt upp ur sömn? Bern har ett starkt sug av att använda medaljongen och väcka upp den här varianten av Ul-Gargay också, men hindras av de mer eftertänksamma. Golvet är täckt av 8 stora symboler. Oculta så klart.

Juni 1

Förutom statyn finns en väg vidare som leder upp till en innegård. Från den platsen skymtas Kejserliga Spiran och brofästet tillbaka över till Gondorien. Hualigen. Mahartansk mark. Är det värt att stanna här? Nej. Gruppen beslutar sig för att slagga kvar vid Kejserliga Spirans matförråd. Lite sömn och mat skadar inte.

Juni 2

Det frossas i mat och korv hela dagen. Framåt småtimmarna hörs gutturala ljud från staty rummet och det får gruppen att vakna till. De smyger smidigt fram till klippavsatsen. Det är halt och Grim halkar till. Ur hans ryggsäck slinker Aldarians själsten och den ramlar rakt ner i salen som numera är fylld av kultister.

Juni 2

20 skumraskens kultister tillber demonen. De plockar fram en naken oskuld som är ämnad att offras till Ul-Gurgay, men detta skall väl ändå våra hjältar stoppa!

Juni 2

Jerras spänner bågen för att fimpa övervåfflan bland kultisterna, men strax innan pilen viner i väg hejdas han av Grim. Låt det bara ske.

Juni 2

En naken oskuld av kvinnligt kön. Säkerligen inte mer än 14 vårar offras framför ögonen på hjältarna. Synd och skam. Blod forsar ut och fyller upp diverse blodsrännor och symboler. Ur marken dyker det upp 7 andar/själar/ondskans mörker/nått skit. Ritualen tycks ha misslyckats för en mild besvikelse muttras fram av kultisterna.

Juni 2

Gruppen snappar upp viss information. Det skall anlända en vagn med nya kultister inom några dagar! En perfekt öppning att nästla sig in i detta pack av ondska. Är det här vändningen? Ännu en naken jungfru har fått offras för gruppens planer, men det kanske det är värt i framtiden?

Juni 2

Gruppen återvänder till matförrådet för att sova ut de sista timmarna innan gryningen.

Juni 3 En ny dag gryr!

View
Möte med Oben

Maj 8

Bern tycker inte att det är av högsta prioritet att jaga Krivek när han får höra att det finns Rödskägg i staden. Rödskäggen måste ju dräpas eller liknande så en mindre hetsjakt påbörjas.

Maj 8

Enligt information känner Argos till vart denne Rödskägg håller till. Argos har överlevt den-Oblern och känner sig redo att hjälpa till en aning. Han visar vägen till stadens kaffehus där den lilla rödskäggs-dvärgen brukar hålla till.

Maj 8

Ve och fasa! Dvärgen har inget skägg och är smal dessutom. Han finns mycket riktigt på kaffehuset. Han sitter i ett bås tillsammans med en rödkåpad gubbe iklädd grått skägg. Typiskt för en magiker.

Maj 8

Med list tar sig Grim in i deras mötesbås och suger åt sig viktig information. Han berättar om Bern så är av ätten Storbila, jag det är ju ljug och båg det här. Grim upprättar ett möte med Röddskäggs-dvärgen och den andra mannen vars namn är Oben.

Maj 8

Mötet äger rum några timmar senare. Berns ända uppgift är att inte slå ihjäl dvärgen. Övrigas uppgift är att se över alternativa lösningar och ta reda på vad Oben pysslar med.

Maj 8

Allt går bra i ett fåtal minuter. Kan vara sekunder också. Bern flånkar upp en morgonstjärna på bordet och ber den smala lilla dvärgen ta upp den. Ta den som en man så gör vi upp. “Jag vill ju inte slå ihjäl en obeväpnad inte”. Dvärgen hinner inte mer en greppa skaftet så har han ingen hand kvar. Blodet sprutar, skrik och stön.

Maj 8

Kaffehusets vakter stormar upp för trappen. Grim går dem till mötes, Argos ställer sig i dörren redo att klyva några huven, Oben trollar, Awrado får panik och fäller ner persiennerna. Kaos.

Maj 8

På nått vis snackar sig gruppen ur det hela och återgår till mötet som nu vänder till gruppens fördel. Oben är en bra karl som behöver dess hjälp. Han lovar dessutom Bern hämnd på ett tiotal Rödskägg så redan där är en uppgörelse knuten. Gruppen skall hämta en artefakt åt Oben, men först måste de ju ta sig ut ur båset. Argos är inte blyg av sig så han stoppar ner dvärgen i sin väska och går lugnt därifrån.

Maj 8

En jakt efter Argos påbörjas. Han har gått vilse i staden med en låda som är av stor vikt för att få tag på artefakten.

Maj 9

Avresan mot en skogsdunge påbörjas. Väl där blir det en batalj som mycket väl kunde ha undvikits, men Berns yxa behövde lite Rödskäggsblod. Pust och stånk. Att dräpa oskyldiga dvärgar och liknande etsar sig fast i ert minne. Har ni gjort något rätt så här långt? Synd och skam på de stackars små dvärgarna.

Maj 11

Oh, en grotto! Väl bevakad av Rasacker. Fyvale. Är det ens värt att offra liv och lem för att hämta en kub kallad Urbus Kub åt den där Oben?

Maj 11

På sena natten inleds attacken. Rassackerna är inga egentliga Rasacker utan utklädda fånar. Det blir en slakt. Givet lurade en äkta Raschaack i katakomBerna, men även han tas av daga.

Maj 11

En gyllene port prydd med en best i form av relief måste passeras. Grim löser biffen och porten öppnas.

Maj 11

I rummet finns fyra väktare och en kub som strålar ut ett skadlig ljust av godo? Ondo? Ingen aning säger vi här, men Bern stoppar då ner kuben i boxen. Väktarna vaknar och en strid bryter ut.

Maj 11

Striden är jämn och hård tills Grim skriker ut att det är deras masker som är nyckeln till deras liv! Fimpa masken och snubben där.

Maj 11

Kuben i tryckt förvar, väktarna döda och alla är trötta av dagens eskapader.

Maj 12

Återresa till mötesplatsen där Oben väntar.

Maj 14

Oben möts upp och resan mot Rindor påbörjas.

View
Nästa stopp Skugge Stopet!

April 30

Åter på gården. Grim svärmar lite med flickan, Bern super sig redlös och Awrado ger sig in till giftmånglaren Gyzel för att införskaffa droger.

April 30

Awrado upptäcker till sin förvåning att Gyzel inte finns kvar i den lilla källaren. Han har tydligen flyttat till annan bostad. Gatunamnet känns bekant så Awrado ger sig av dit och upptäcker att Gyzel numera äger och driver Kriveks gamla dödsbo till bolag.

April 30

Awrados möte med Gyzel ger bra vibbar. Denne man av gatan har snabbt gjort sig ett namn tydligen. Kriveks död måste ha passat perfekt till Gyzels tänkta expansion och hans bolag köptes snabbt upp. Gyzel ser ju Awrado som en god vän tack vare de smugglar kanaler han gett honom in i Akademin. Således belönas Awrado med lite rabatt.

Maj 1

Awrado är tillbaka på gården och det är dags att dra vidare. Han nämner inte att Gyzel tagit över Kriveks ägor utan känner sig redo att dra vidare. Grim är inte sen på förslaget. Storbondens dotra har ännu inte fått någon blödning trots att det är en sådan tid. Kan det lilla halmjucket verkligen ha lett till en befruktelse? Ve och fasa!

Maj 1

Dags att dra norrut, men vänta. Awrado nämner vad som hänt i Garda och hela följet brister ut i sång. Vad är det du säger? Har din giftmäster gått och tagit över Kriveks? Så här snart. Är karln ens bekräftad död? Är det nått mer vi har missat i Garda månne?

Maj 1

Ännu en tripp in till Garda och det är precis så som Awrado säger. Denne Gyzel är på väg att bli en riktig storvåffla. Väl i Garda passar gruppen på att besöka världshuset där spelemannen påträffades. Grim tar tag i taktpinnen och förhör värdshusvärden.

Maj 1

Spelemannen hyrde tydligen ett rum för ett par tre dagar. Han betalade väl, men lämnade aldrig rummet så krögaren blev så illa tvungen att bryta upp dörren. I rummet var det tomt förutom sängen. Spelemannen hade även passat på att smäda rummet med en inskription på dörren. Nog för att han spelade in bra med slantar åt krögaren lär ju notan för renovering bli dyrare.

Maj 1

På dörren stod det skrivet: T´halray. Udda, vad betyder det? Tids nog förstod Grim innebörden av det genom att vända på steken. T´halray  Yarlah´t. Har vi verkligen varit så nära? Har vi smädat ondskan och kastat ett stop öl över honom? Usch.

Maj 1

Ännu en natt på gården eller bege sig av norröver i natten är frågan. Det blir en natt på ett värdshus för att gå igenom händelser och försöka luska fram vad som hänt. Har Yarlah´t lett oss till den röda damen? Ville han att hon skulle offras eller ville han ha henne i liv? Ville han ta kål på Ul-Gurgay eller befria honom? Är Gyzel ett monster skapat av Kriveks död eller en resurs för framtiden?

Maj 2

Resan norröver startar. Händelsefattigt de två första dagarna.

Maj 4

Ni kommer ikapp en mindre karavan. Tre vagnar lastade med något kluckande. Öl kanske? Vagnarna är märkt med Kriveks märke, dock något modifierat. Lite målarfärg kan göra underverk. Gyzels Logistik och Lagerhållning, G-LoL?

Maj 4

Grim tar första kontakten för att fiska information. Handelsföljet är bevakat av två privata vakter och mannen som sköter snacket är tydligen ny i trakten. Fazer har arbetet för Gyzel i ett flertal år fast på annan ort. Gruppen vill veta vart man skall gå i Skugge om man vill ha sig ett bra stop mjöd levererat av Gyzel. Det som sägs är att Skugge Stopet bör undvikas. Dålig mjöd tydligen.

Maj 4

Ett sista stopp i en mindre håla för mat och sömn. Framåt kvällen anländer Gyzels karavan också lägligt nog. En plan upprättas för att kontrollera innehållet i vagnarna, men det slutar i ett misslyckande. Troligen är det bara öl som är lastat, men det hade ju varit bra att verkligen veta? Med facit i hand innehöll troligen tunnorna an-oblern

Maj 5

Gruppen anländer till Skugge. En stad av trä och åter trä. Allt är banne mig tillverkat i trä utom den stora Kejserliga kyrkan. Ett stopp på Skugge Stopet är det första som verkligen måste göras. Det ryktas vara ett magnifikt ställe.

Maj 5

Oja. Skugge Stopet är ölens mecka. Det är muskigt och fyllt av skäggiga män. Gruppen beställer in en klase med bärs och slår sig ner bland de andra gästerna. Det är då minst 200 pers på plats. Bern skålar ikapp med Argos, en redig bit som tydligen betalt stenpriset trots att han inte är i närheten av att var en dvärg. Är han en brottsling månne?

Maj 5

Grim är den första som känner sig lite hämmad och dåsig. Det är nån skit med ölen? Awrado som är en nykterhetens man får lukta av och kolla om det är nått skumt med den. Enligt lukt och smak ligger det ett svagt skimmer av den-Oblern över det hela. Vafalls, gift i ölen! Grim har ju tidigare fått i sig kopiösa mängder motgift till just Oblern så i hans immunförsvar ligger det lite an-Obler och flyter runt. Det kanske är räddningen det? Bern känner sig också febrig och snart börjar ett flertal besökare på Skugge Stopet falla till marken och spy. Det kan omöjligt höra till vanligheten så här mitt på blanka dan.

Maj 5

För att inte skapa panik tar gruppen tag i saken. Skugge Stopet utryms och kvar blir gruppen med giftmäster Awrado i täten. Angus den andre som driver stället för tillfället blir bestört och tillåter gruppen undersöka ölen. 25 tunnor levererade från Krivek har spår av Oblern, ett flertal är oöppnade och 10-12 tunnor är redan förbrukade. En jakt efter botmedlet påbörjas. Bern ligger för döden och får han inte i sig an-Obler inom två dygn lär han sluta död så som Krivek.

Maj 6

Hela natten går åt för att försöka få rett på an-Oblern. Awrado lyckas skramla fram en dos till Bern, men det är ju trots allt ett 200-tal till som är förgiftade. Katastrof.

Maj 6

Grim spårar upp en ny anställd plockare vid namn Freddy. En fetlagd man med mustasch likt Krivek. Är det verkligen Krivek som ligger bakom det här? Apotekarne rådet i staden gör allt för att få fram ingredienser till an-Oblern, men de ovanliga örter som krävs är inget man gräver fram ur pruppen på stubinen.

Maj 6

Gyzels Apotekarne slår upp portarna framåt kvällningen. Samma män som gruppen passerade på väg till Skugge. Vadan detta? Awrado söker snabbt kontakt och tar reda på om de har några doser av an-Oblern liggande. Det är inget en vanlig örthandlare har, men en chansning är det ju värt. Rå och rön! Gyzels män har tydligen tunnvis med an-Obler och det är ju helt absurdum, men en gedigen apotekarne bör vara förberedd på det mesta. Awrado köper sig en dos. Alltid bra att ha, men priset var det värsta. Ingen pöbelman från Skugge lär ju ha råd att köpa tillbaka sitt liv!

Maj 7

Gyzels Apotekarne har börjat försäljningen av an-Oblern. Grovt sanktionerat av staten och tack vare det har alla Skugge bor råd att köpa sig fri från döden. De med mer slantar i fickan får så klart gå före i vårdkön så det hela måste överses av Kejserliga gardister. Ett perfekt läge gruppen att göra det som egentligen skall göras i Skugge.

Maj 7

Den plats där Phelan Armides greps, den siste medlemmen ur Den Tindrande Vishetens Kyrka är belägen under Kejserliga kyrkan. Två vakter står posterade där och mittemot finns Skugges centrala vaktenhet placerad. Olyckligt.

Maj 7

Aldarian och Awrado besöker kyrkan i hopp om att hitta en bakdörr. Aldarian passar här på att försöka sig på ett intrång i Phelans boning genom andevägen. Inte ett smart val. Platsen är bevakad av två vakter rent fysiskt, men på andeplanet är det andra bullar. Aldarian fångas i ett nät. Hans psykiska krafter avtar och dör han i anden dör han ju på riktigt också. Inte läge. Aldarian söker kraft i djupet och lyckas med hjälp av högre makter bryta sig fri. Han suger in så mycket själslig kraft att han högst troligt även rent fysisk blåser ur hela Phelans boning. Det var på håret att han överlevde denna handling!

Maj 7

Pönza och Grim ser ju sin chans att ta den fysiska vägen in med hjälp av list. Pönza använder sin charm och tillsammans lurar de två lurkarna iväg en av vakterna ner till vårdkön. Pönza är ju nämligen så sjuk att han varken kan gå eller stå. Det hela skapar en lucka åt Grim som tar tillfället i akt och blir arresterad som pöbelhetsare. Hans smädelser av Kejsaren leder in bakom galler, men först skall det kämpas.

Maj 7

Mycket händer här. Aldarian eldar på vakter, Pönza snor åt sig en illasittande pälsklädnad tillhörande en överviktig dam. Awrado håller sig undan. Grim grips. I slutändan har dock gruppen kontroll på läget och får två glas tillgodo nere i Phelans katakomber. Ingen rejäl blodutgjutelse var ett måste så alla är redo att glömma och förlåta händelserna i kring detta.

Maj 7

Phelans katakomber är utblåst till noll. Det finns inte ett skit där. Awrado plockar upp den gråtande skallen på vinst och förlust. Det blir jackpot! En lönndörr öppnar sig och Phelans hemliga skrivarkammare öppnar sig.

Maj 7

Det mest intressanta fyndet i kammaren är information om Ögonskördare. En varelse som till och med Yarlah´t tycks frukta. En vild jakt efter dessa Ögonskördare har pågått i århundraden och Phelan tycks ha funnit en plats där en riktigt gammal våffla bor.

Maj 7

Dagen är till ända och så här mycket nytt är svårt att ta in. Är det bara att bege sig vidare nu? Den där Freddy, som kanske till och med är Krivek? Ja enligt Gyzel så är ju Krivek i liv så högst troligt är det ju så. Hur som så har han dragit vidare mot Rindor så en jakt efter honom är ju högt prioriterad eller?…

View
Morcars tempelruin

April 25

Avfärd. Ni beger er till mötesplatsen där kvinnan väntar. Som försiktighetsåtgärd lämnas [[:falk] kvar som eftertrupp. Även Pönza lämnas så att någon med rätt utstrålning kan hänga på kaffehuset för att kontrollera att Krivek verkligen är död.

April 25

Färden mot tempelstaden Morcars påbörjas. Det förväntas ta två dygn och resan är behaglig.

April 26

Enligt snacket på Kaffehuset har Krivek giftmördas. Arme sate. Han som var så inflytelse rik och gillad av Kejsaren. Ja, så går det när man börjar bli för mäktig? Förutom denna nyhet så lyckas Falk få nys om att Angus, kallad Jätten har begett sig ut på jakt efter ett följe och en röd dam. Sablar! Nu måste vi snabbt förvarna våra kamrater. Full ritt framåt.

April 27

Följet anländer till Morcars tempelstad som inte är mer än en ruin. Porten in till själva skatten är förseglad med dvärgiska runor och endast en dvärg som betalat stenpriset är förmögen att öppna porten. Tur att Bern betalt sten priset och gjort rätt för sig.

April 27

Falk och Pönza hinner upp gruppen precis innan nedstigning i katakomberna. De har sett spår och är säker på att någon har förföljt dem. Inte ett problem nu, men kanske då det är dags att gå upp igen. Minst 3 hästar har följt gruppen från Garda

April 27

Väl nere i katakomberna slirar det lite för Pönza. Han vill ha ihjäl den röde prästinnan illa kvickt. Grim är väl inte helt emot det heller för den delen. Katakomberna genomsöks och slutligen anländer gruppen till en stor sal där en enorm demo staty på 30 fot reser sig mot taket. Demonen är en avbild av Ul-Gurgay. En vederstyggelse med anknytning till Yarlah´t. Den röda kvinnan tvingas ner på altaret framför demonen. Hon är bakbunden och livrädd. Mitt på demonens bröst finns det plats för en sten i samma storlek som den sten den röda kvinnan bär kring halsen. Ja precis som en nyckel. Gruppen är lite oense om det hela. Kvinnan vill öppna porten till skatten genom att placera stenen i demonens bröst, men det kan väl enbart leda till ondo skriker de flesta ut.

April 27

Bern är ju inte den som är den. Han snor åt sig stenen och kvick som en lämmel klättrar han upp på statyn. Han låser upp helvetet och demonen vaknar till liv. I samma stund som demonen vaknar somnar kvinnan in och faller medvetslös ner på altaret oturligt nog. Fanns det ett band mellan den röda kvinnan som bröts när demonstatyn vaknade till liv?

April 27

En vaken demon är inte att leka med. Gruppen ges minst tre chanser att rädda
kvinnan genom att följa sitt öde som en Kejserligt svuren innan demonen tar sitt första steg framåt. Ingen är villig att rädda packet. Hon klyvs på mitten och tarmar fläks ut över altaret. Otur.

April 27

En lång kamp mot demonen slutar med seger och det tack vare Grims goda instinkter. Demonen tölde ta mig fan allt. Svärd, pilar och magi, men så snart Den röda ädelstenen, ”nyckeln” krossades på Grims order föll vederstyggelsen ihop i en hög av sten och stoff. Trötta och utslitna vilar gruppen upp sig i katakomberna. Det söks också efter godsaker så klart, men det som hittas är 7 oroliga själar som svävar runt i andevärlden. De vill alla åt Aldarians själ så klart, men även den själ som fångades i den röda damens smycke i samband med Ul-Gargay´s död.

April 28

Den själ som är fångad i stenen som den röda kvinnan bar kring sin hals har tydligen anknytning till både Bern och kvinnan som “offrades”. Själens namn är Isilia

April 28

Uppstigning ur katakomberna. Allt går vägen och väl ute beger sig följet av mot hästarna. Pönza stannar kvar för att kolla så att ingen följer efter emedan resten beger sig ner i dalen. Ve och fasa! Tre män vara en är Jätten Angus sitter och vilar vid era hästar och i skogen lurar det fler banditer.

April 28

Ni tar initiativet och överfallet slutar till er fördel. Jätten Angus liv tas av daga av Bern. Sene Lenn klyvs på mitten av Bern efter striden, men Bern hade trots allt ett slag till godo. Bern hade så att säga; “ja har en upp på däj ja”…Tre av förövarna buntas ihop svårt skadade, men livet fick de då behålla. Minns ni inte helt fel så hette Jättens underhuggare; Lene Lenn, Stink och Tyr Trehand.

April 28

Krivek är död enligt rykten, den röde damen är död enligt eget vittnesmål, ni bär hennes sten med en fängslad själ vid namn Isilia. Den röde damen var tydligen en ättling till denne Isilia och det ända som skulle kunna få Isilia åter till liv var att hon fick träda in i den röde damens själ. Inte er emot att hon togs av daga. Vad göra? En resa till Garda är ju på sin plats för ett sista inköp av örter säger då Awrado. Sen måste ju även gården besökas. Den gård där ni alla bott hos en storbonde för att undvika att hänga inne i staden. Grim har ju en liten fling med en av storbondens något fagrare ungmöar.

View
Ett besök i Garda
April 20

Färden norrut mot Garda har gått bra. Ingen är er på spåren och det är inte mer en en dags marsch kvar till staden.

April 21

Gryningen kommer med otyg. Två sökare skymtas i krokarna vid ert läger, men de passerar utan att hitta på er. Ni reser genast av mot Garda som enligt planen skall vara en orörd och fri zon för följet.

April 21

Garda är en vacker och stor stad. Handelshusens stad är den kallad bland pöbel och högdjur. Varför just Garda? Planen är att endast stanna över natten för att sedan fortsätta mot Skugge. En mindre stad längre upp i norr. Den där satans grinande skallen vill hem till sina bröder och Skugge kanske är hans hem? Skugge var ju också den stad där den siste ur sekten Tidrande Vishetens Kyrka greps så det är ett väldigt bra spår att jobba vidare ifrån.

April 21

Alldeles vid porten träffar gruppen på en speleman vid namn T´halray. Han sjunger oanständiga visor, och visor om livet. Han sjunger om ett krälande kaos och en skalle som gråter? Vadan detta. Mycket underligt. Denna man måste undersökas åh det grövsta.

April 21

Gruppen slår följe till det värdshus där Thalray underhåller. De lyssnar till hans visor och i en lämplig paus utfrågas mannen. Enligt honom själv ser han syner och sjunger om detta. Han sjunger ut sanningen säger han. Under kvällen har han sjungit om en rådhårig kvinna fager som en dag, ett krälande kaos, en gråtande skalle, och någon som skall dö med giftet i bägarn. Något stämmer inte här. Han vet för mycket! Han må dö?

April 23

En god natts sömn på ett flått värdshus. Staden tycks vara inbjudande på något vis? Det finns saker som drar och lockar i ett flertal av er. Aldarian säger sig ha viktiga ärenden i staden. Han har behov av att besöka en handelsman vid namn Krivek.

April 23

Sagt och gjort hjälps gruppen åt för att finna Krivek, och det tar inte alls särledes lång tid. Aldarian tar sig in och stämmer träff med Krivek. Han utger sig för att vara vinhandlare som är i stort behov av viner. Efter mötet lyser hämndens glöd i Aldarians ögon.

April 23

Krivek måste dö! Hur göra? Awrado drar i lite trådar för att få fram ett gift som inte kan spåras till gruppen på något vis. Lyckligtvis finns en giftmånglare i staden vars namn är Gyzel. En rekordeligt skumraskens personlighet som har precis vad Awrado söker. Han har Oblern. Mycket riktigt, den-Oblern som endast kan motvärkas med dess motgift an-oblern.

April 23

Aldarian besöker återigen Krivek för att avsäga sig hela beställningen. Det hela upprör Krivek och troligen håller han ett vakande öga över den frambluffade vinhandlarmannen som satt honom i jobb utan att betala.

April 23

Awrado kokar ihop dekoten och överlämnar den till Grim som häller i den i en fem liters kagge mjöd. Tillsammans med dvärgen Bern besöker de Krivek och påstår sig komma från Skugge Stopet, ett värdshus i Skugge. De har fått dålig öl och är här för att klaga och få en själig ersättning för att inte göra en kommers av det hela. Ölen innehåller Oblern, giftet som man måste ta ett motgift emot inom två timmar för att inte falla ihop död inom två dygn. Utspädd i ölen kanske det kan diffa på någon dag eller så, men det två dygn är ju nog för er att ta er undan från eventuell misstanke.

April 23

Sagt och gjort tar Grim sig en klunk av det sura mjödet. Krivek tvingas således att även han provsmaka. För att inte skapa smolk i bägarn tilldelas Grim 25 guldslantar för besväret och krav på att locket skall läggas på. Seger!

April 23

Väl tillbaka på värdshuset stöter Awrado ihop med en vacker kvinna i rött hår. Vadan detta säger övriga? Den där spelemannen sjöng nog sånger om en sådan kvinna igår kväll? Det här läre vi kanske kolla upp under småtimmarna när spelemannen återigen tar till ton. Grim tilldelas motgiftet också för att slippa avlida i sömnen. En rejäl dos som lär ligga latent i hans kropp en tid framåt.

April 23

Spelemannen spelar en sång om den vackra kvinnan. Hon sägs ha en ädelsten av röd kulör och hon sägs vara i fara och det sägs att hon vet vägen till ofantliga rikedomar. Jaja nog om fagra kvinnor.

April 24

Kaffehuset besöks av Awrado och Aldarian. Mest för att insupa information, men kaffe skadar ju inte heller. På kaffe husets övre plan finns fashionabla bås där prominenta gäster sitter och gör upp affärer. Awrado får en skymt av den fagra kvinnan i ett bås. Hon sitter med en storväxt man och det ser ut som om dom kommer överens om något. När väl mannen går samlar Awrado mod och går upp till kvinnan. Han är blott 17 år och har aldrig vågat närma sig en sådan vacker skapelse.

April 24

På nått vis samlas ni alla hos den rödhåriga kvinnan. Hon talar om rikedomar utan dess like och hon behöver hjälp att återföra sina släktklenoder från en utdöd sekts gamla katakomber. Ni tvekar till en början, men när det vankas artefakter tänker ni efter en extra gång. Lägg där till att kvinnan är fager som en dag så det är svårt att motstå. Den hon talade med innan. En bjässe till karl vid namn Angus, kallad Jätten var tänkt att hyras in, men han var allt för dyr och inte tillräckligt pålitlig. Dvärgen Bern är någon kvinnan lismar in sig lite extra hos.

View
Offra en oskuld eller Vitas?
April 15

Ni finner ruinen av Tindrande Vishetens Kyrka. Platsen utstrålar ondska och det finns spår av okulta tecken och gärningar lite varstans. Ni börjar med undersökningar och placerar ut Falk som vakt mot söder utifall någon följt er från Tirami.

April 16

Vitas anländer med två av sina bröder. De har en stulen vagn innehållande en jungfru. Flickan i fråga är fager som en sommaräng, oskuld och dessutom troende inom den Kejserliga tron. Ett perfekt offer enligt Vitas. Ett offer som kommer att ge er kontakten med Det Krälande Kaos.

April 16

Vitas förbereder en ritual vid ruinen. Han har Aldarian till sin hjälp. I samma stund klarar Pönza inte av att offra en oskyldig kvinna som dessutom är väldigt vacker. Vagnen är bevakad av Vitas två bröder, men Pönza använder sin list och charm för att få iväg dem. Han räddar kvinnan från en säker död och iscensätter hennes flykt genom att slå sitt huvud blodigt mot vagnen.

April 16

Tumult och panik. Av Pönzas ingripande blir det kaos. Vitas två bröder dräps snabbt och effektivt av Grim och Awrado. Skeendet blir ohållbart för Aldarian som håller på att upprätta ritual platsen så han måste snabbt tänka ut ett sätt att dräpa karln. Aldarian satsar allt på ett kort och misslyckas katastrofalt med att bränna upp Vitas.

April 16

Falk hör ljudet av strid och vänder tillbaka mot ruinen. Han ser hur Aldarian brinner och Vitas är redo att attackera honom själsligen. Ingen tvekan. Falk avlossar en pil som penetrerar strupen på Vitas, som faller död ner över altaret.

April 16

Vitas blod forsar ut över altaret och något inträffar. Ett svart kaos av krälande tentaklar tränger sig ut ur Vitas innandöme. Sakerna letar sig ner under ruinen och återvänder upp med en gråtande dödskalle för att sedan försvinna i ett moln av mörker.

April 17

Under natten talar den gråtande skallen till Awrado. Han vill föras hem till sina bröder och vila vid deras sida. I gryningstid anländer Bern flåsande. Hans sena ankomst beror på att han haft koll i skog och mark utifall det Kejserliga gardet har satt efter Vitas män. Nyheterna är inte av godo. Ett tjugotal ryttare är på väg mot just den plats där ni nu är.

April 17

Falk och Pönza tar första skiftet. De håller utkik efter en anstormande armada av gardister. Ruinen är en slaktplats och inte riktigt undersökt, och gruppen vill få allt på det klara innan platsen lämnas. Två ryttare skymtas. Ingen tvekan här inte. Falk sätter en pil i strupen på den första, Pönza avfyrar en skäkta mot den andra. Pilen sätter sig i armen och den Kejserliga ryttaren tar till flykten. Dock så har Falk fått upp en ny på på strängen så gardistens strupa penetreras inom sekunder.

April 17

Två kejserliga gardister på kontot. Vad göra? I vild panik iscensätter gruppen en sammandrabbning mellan gardisterna och Vitas och anhang. Ingen bär en båge och tre av de döda har en pil genom strupen så lite märkligt ser det allt ut. Hals över huvud tar ni till flykt i tre olika formationer. Lösa hästar skickas också iväg som ett villospår.

View

I'm sorry, but we no longer support this web browser. Please upgrade your browser or install Chrome or Firefox to enjoy the full functionality of this site.